over ons

Lux Vocaal Ensemble is een nieuw professioneel vocaal ensemble, opgericht in 2020 en staat onder leiding van Elisabeth Blom. In het eerste project ‘Peace Upon You’ bestond het koor uit 14 zangeressen. Lux is echter qua samenstelling niet in beton gegoten, al hoewel het concept vrouwenkoor wel het eerste idee was. Lux wil muziek maken op hoog niveau en in alle stijlen: van de middeleeuwse componist Hildegard von Bingen tot aan de hedendaagse Arvo Pärt. Of een uitstapje naar Close Harmony. Lux is veelzijdig en kleurrijk. Nederlandse of Nederlandstalige componisten krijgen een prominente plaats in de programmering.

In het tweede project ‘Seasons‘, met muziek van Ralph Vaughan Williams, R. Murray Schafer en Eriks Esenvalds, bestaat het koor uit 12 zangeressen. Audities voor dit project, stonden gepland en zijn gehouden op 4 en op 25 maart (zie Audities).

Wegens omstandigheden is dit project verplaatst naar 2023. Tussendoor zingt Lux in een kleine samenstelling het programma ‘Folksongs‘ (zie programma). Dit concert, met een voorproefje op de Dag van de Ouderen in Dronten op 7 oktober, zal plaatsvinden in de Kleine Zaal van de Meerpaal in Dronten als lunchconcert op 21 oktober 2022 (zie agenda). Het programma ‘Folksongs’ is prachtige verzameling van Europese volks- en molenaarsliederen in vele talen! Met als centrale stuk De Liermolen van de Belgische componist Vic Nees (1936-2013). Dit alles in samenwerking met top harpiste Veronique Serpenti.

Fotografie: Diederik Rooker